onsdag 21. august 2013

Å HA HUSHJELP

Latter og himling med øynene, det var min første reaksjon da jeg ble spurt om jeg skulle ha hushjelp i Kamerun. Tanken på at det kunne være aktuelt hadde ikke slått meg en gang. Jeg bor jo alene, og husarbeidet er vanligvis overkommelig, selv om det til tider ikke virker slik.

Men det skal innrømmes at det var mye jeg ikke hadde tenkt på.
Hva gjør man når man ikke kan kjøpe ferdig kjøttdeig, koteletter eller fileter på butikken? Jo, da går man på markedet og sier hvilke deler av dyret en vi ha. Så får en noen store stykker som en deretter tar hjem for å mørne det og bearbeide det. Er ikke gjort på en ettermiddag det.

Når en i tillegg må stryke alle klær som har tørket utendørs pga. mulige larver, må koke og rense alt drikkevann mm. så sier det seg selv at det tar mye mer tid enn hjemme i Norge.

Uvant er det likevel. Jeg synes ikke det er særlig behagelig å spise middag alene i stua mens det står ei dame og rydder på kjøkkenet mitt. Er usikker på om jeg ønsker å bli vant med det også, men jeg må jo også ta med i betraktningen at Chantal, som hushjelpen heter, sannsynligvis hadde vært uten arbeid om hun ikke hadde stått på kjøkkenet mitt. Det hjelper, men føles likevel rart.

Her er kjøleskapet fylt opp av kjøtt. Dersom jeg ikke har misforstått, så ligger det altså nå og mørner, og senere skal det bli fileter, kjøttdeig og pålegg. Skulle ha for en stund tenker jeg. 

4 kommentarer:

 1. Dette vekket minner, Martha! Vi nordmenn er ikke vant med tanken på å ha hjelp i huset - heldigvis! Ellers legger jeg merke til at kjøttet ligger utildekket i kjøleskapet like ved siden av salat og en påbegynt vannmelon... Tips til deg; den eneste gangen jeg fikk amøbeinfeksjon da vi bodde i Tanzania, fikk jeg det faktisk fra mitt eget kjøkken! Kos deg i Kamerun og nyt det som er en opplevelse for livet.

  SvarSlett
 2. Kjekt å se at du er på plass :-) Forstår ubehaget ditt.
  Men en jobb og gode arbeidsforhold er den beste bistanden man kan gi. Og det er faktisk en full jobb med husarbeid og matlaging i Kamerun. Bare vent til tørketida kommer og sandstøvet legger seg overalt og truer husmornervene!
  Du må ha tid til å gjøre din jobb. Den er det ikke andre i Kamerun som kan gjøre.Nyt og nytt anledningen du har til å ha en kameruner så nær deg. Alt godt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere har helt rett, jeg ser jo det. Og det gir meg jo et puff for å bruke språket. Vanskelig likevel.

   Slett